a

Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi

Seydişehir ile Beyşehir İlçelerinin tam ortasında yer alan adı bu konumundan esinlenilerek belirlenen Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisleri'nin ilk ünitesi olan Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi 2009 yılında üretime başladı. Üretime başlamasının ikinci yılında dondurulmuş parmak patates pazarında yüzde 25’lik payla pazar lideri oldu, 2013 yılında tesisin kapasitesi yüzde 120 artırıldı. Konya Şeker, bu yatırım ile Konya’da patates tarımının öncüsü oldu. 

Küresel fast-food zincirlerinin ülkemizdeki ana tedarikçisi olan tesis PRATİKO markasıyla, tüm kesim ölçülerinde parmak patates, elma dilimi, küp ve oval kesim patates çeşitleri ile kaplamalı ürün hattında patates kroketi ve soğan halkası gibi ileri işlenmiş ürünleri üretiyor. Kapasite artırımı yatırımı ile birlikte ilave edilecek üretim bantları ile bezelye, ıspanak, tatlı mısır ve taze fasulye gibi donuk sebze çeşitlerini de üretebilecek olan tesis bölge çiftçisine sözleşmeli üretim yaptırmaktadır. 

Patatesin katma değerli bir ürüne dönüştürülerek pazarlanması bir yandan üreticimizin yüzünü güldürüyor, bir yandan şeker pancarı için gerekli olan münavebe tarımın sürekliliğini, dolayısıyla şeker pancarı ekimini güvence altına alıyor. Diğer yandan da işsiz gençlere iş kapısı oluyor, ticari hayatın canlanmasına katkı sunuyor. Pratiko ürünlerinin pazara girmesiyle bölgedeki sanayi tipi patatesin tarla fiyatları yüzde 33 oranında yükselirken, dondurulmuş paket patates fiyatları da düştü. Konya Şeker, Konya’yı yatırımlarıyla geliştiriyor ve büyütüyor.

PAYLAŞ