a

Et - Süt Ürünleri Entegre Üretim Kompleksi

Konya Şeker, Çiftçinin refah seviyesinin yükselmesi için hayvancılığın, tarımın ayrılamaz parçası olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle üretici ortaklarını ve bölge çiftçisini hayvancılıktada desteklemek amacıyla Panagro’yu kurmuştur. Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin Meram’da kurduğu entegre tesis 2013 yılında tamamlanmış ve alanında dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisi olmuştur. 2013 yılında yalnızca süt ve süt ürünleri üretimi yapan kompleks, 2014’ün ilk aylarından itibaren et ve et ürünleri üretiminede başlamıştır. Toplam 343.000 metrekare açık alan üzerinde, 80.000 metrekare kapalı alanda yer alan tesis, Türkiye’ye ‘sektörün en büyüğüne sahip olma’ gurunu da yaşatmıştır.

Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi, teknolojik üstünlüklere sahip donanımıyla hijyenik bir ortamda doğal ve sağlıklı üretim gerçekleştirirken, kurduğu üretim zinciriyle bölge ve ülke hayvancılığının da gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

Panagro Et-Süt Entegre Tesisi ile bölgedeki bitkisel üretim ağırlıklı gelir kompozisyonu köklü bir değişikliğe uğramıştır. Tam kapasitede günlük 2 bin ton çiğ sütün işlenmesiyle 500 ton ambalajlı süt, 250 ton yoğurt 100 ton ayran, 100 ton peynir, 100 ton süt tozu üretebilen tesis, 1.200’ü büyükbaş, 3 bini küçükbaş olmak üzere toplam 4.200 besi işleyebilmektedir.

Bölge hayvancılığının gelişmesiyle tam kapasiteye ulaşacak olan tesis, tam kapasiteye ulaştığında süt üreticiliği ve besicilikten 50 bin üretici ailesine hayvancılıktan geçim imkânı sağlayacaktır. Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’nde, gıda markası Torku etiketiyle piyasaya sunulan tüm ürünlerin ‘helal’ sertifikalı olarak tüketiciye ulaştırılmaktadır. Tüketicilere, Konya Şeker güvencesiyle doğal, sağlıklı ve lezzetli et-süt ürünleri sunan, helal sertifikalı et ve süt ürünleri, başta Ortadoğu olmak üzere İslam ülkelerine ihraç edilmektedir.

www.panagro.com.tr

PAYLAŞ