Konya Şeker Haberler

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, AA muhabirine, toplam 20 bin dekarlık alanda çok sayıda çiftçiye sözleşmeli ekim yaptırdıklarını söyledi.

Beyşehir ile Seydişehir ilçeleri arasında kurulu Seydibey Entegre Tesisleri'nde bu patateslerin işlendiğini ifade eden Erkoyuncu, Türk çiftçisinin ürettiği patatesi marka haline getirerek iç pazarın yanı sıra başta Rusya ve Arap ülkeleri olmak üzere Avrupa ve Afrika kıtası da dahil, tüm dünyaya sattıklarını belirtti.

Erkoyuncu, fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 110 bin ton olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"İhtiyacımız olan patatesin aşağı yukarı yüzde 70'ini Konya bölgesinden alıyoruz. Yüzde 30'unu da sıcak ve ılık bölgelerden, Konya'dan daha önce ekilen Hatay, Adana, Tokat, Ödemiş gibi yerlerdeki çiftçilerden alırız. 20'den fazla ülkeye direkt ihracatımız var. Yıllık 15 milyon dolarlık ürün ihraç ediyoruz. Fabrikada 350 kişi istihdam ediliyor. Patates üretimimizde kapasite artırımına da gideceğiz. Tabii bu arz, talebe de bağlı. Piyasada ürünlerimizdeki marka algımız oldukça iyi."




Erkoyuncu, modern ve teknoloji ürünleriyle donatılmış fabrikada, atık patates kabuklarının değerlendirilerek fabrika alanındaki biyogaz üretim tesislerinde, elektrik üretiminde kullanıldığını anlattı.

GES tesislerinin yanı sıra biyogaz tesislerinin de bulunduğunu belirten Erkoyuncu "Kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Hem 5,2 megavatlık GES projemiz hem de 2,8 megavatlık biyogaz tesisimiz var. Patates ve pancar artıklarını değerlendirip biyogazdan elektrik üretiyoruz." diye konuştu.

Erkoyuncu, ürettikleri patatesi yurt içi ve yurt dışında dünyaca ünlü fast food zinciri restoranlara verdiklerini bildirdi.






Kızartmalık patatesin yolculuğu

Fabrika Müdürü Murat Diker de çiftçiden alınan patateslerin üretime alındıktan sonra önce yıkanıp, özel makinelerde buhar kullanılarak soyma işleminden geçirildiğini belirtti.

Daha sonra patatesin ön haşlama işleminden geçirildiğini ifade eden Diker, süreci şöyle anlattı:

"Buradan çıkan patatesleri sulu bıçak sistemiyle keserek dilimliyoruz. Küçük patatesler elenir, patates üzerinde zirai nedenle lekeli olanlar ayrılır. Haşlama ünitesine geçen patateslerin burada iç yapısı olgunlaştırılır. Sonrasında çift kademeli kurutmaya geçilir. Patatesin fazla suyu alınır, 25-30 saniye ön kızarmaya tabi tutulur. Ardından eksi 40 derece hızlı dondurma sistemine giren patatesler burada donar. Şoklama sonrasında eksi 15 derecedeki patatesler hızlı bir biçimde paketlenir ve hiç vakit kaybetmeden soğuk hava depolarına koyulur. En son soğuk hava depolu araçlarla sevkiyatı yapılır. Araçların soğukluk derecesi uydu sistemiyle takip edilir."

Kaynak: Anadolu Ajansı 

Ara
KONYA ŞEKER, TÜRKİYE'DE 16'INCI, KONYA'DA 1'İNCİ OLDU
KONYA ŞEKER, TÜRKİYE'DE 16'INCI, KONYA'DA 1'İNCİ OLDU

Ekonomist Dergisi’nin her yıl gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının 2024 sonuçlarına göre Konya Şeker ve iştiraki Panagro bu yıl da yükselişini sürdürdü. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, başarının tüm üretici ortakları ve çalışanların ortak emeği olduğunu vurguladı

Haberin Devamı
BAŞKAN ERKOYUNCU, ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
BAŞKAN ERKOYUNCU, ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel eğitim öğrencileriyle buluşarak engelli bireylerin sosyal hayata katılımının önemini vurguladı

Haberin Devamı
BAŞKAN ERKOYUNCU 2025-2026 KAMPANYA SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN ERKOYUNCU 2025-2026 KAMPANYA SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 2025-2026 kampanya sezonunda genel bir değerlendirme yaparak bu yıl polar ve verim oranlarının iyi olduğunu aktardı

Haberin Devamı
KONYA VELEDROMU'NDA TORKU RÜZGARI ESTİ
KONYA VELEDROMU'NDA TORKU RÜZGARI ESTİ

Torku Şeker Spor, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Genç Erkek Pist Türkiye Şampiyonası’na aldığı madalyalarla damga vurdu

Haberin Devamı
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VEFATININ 87. YILINDA KONYA ŞEKER'DE ANILDI
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VEFATININ 87. YILINDA KONYA ŞEKER'DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıldönümünde Konya Şeker’de düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı
TÜRKİYE TARIMINDA İLK! KONYA ŞEKER, PANCAR TESTLERİNDE DÜNYA LİGİNDE
TÜRKİYE TARIMINDA İLK! KONYA ŞEKER, PANCAR TESTLERİNDE DÜNYA LİGİNDE

Konya Şeker’in iştiraki olan Beta Ziraat A.Ş., dünyada yalnızca birkaç firma tarafından gerçekleştirilebilen Pancarda Sapa Kalkma Testleri'yle Avrupa ve Türkiye'de üretilen şeker pancarı tohum numunelerini analiz ederek yerli üretimde kaliteyi, verimi ve sürdürebilirliği artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı
Arşiv
Arşiv
İletişime Geçin
PAYLAŞ